Nieuw: free and gentle

augustus 2021

Eindelijk weer een nieuw werk: free and gentle. Vanwege mijn studie muziekwetenschap aan de UvA (naast mijn werk als grafisch ontwerper) is er niet heel veel tijd over om te schilderen. Maar nu dan toch: free and gentle. Een werk dat bestaat uit diverse, gelaagd aangebrachte mdf-delen, geschilderd in acryl met verschillende texturen, o.a. met behulp van zand en jute. Op deze manier ontstaat extra veel diepte. Wilt u dit (en ander) werk komen bekijken: maakt gerust een afspraak!

 

 

free and gentle - painting in acrylic on wood by Herma Ardesch

 

 

 

cd Brahms

oktober 2020

Op deze cd speelt Cor Ardesch alle orgelwerken van Johannes Brahms op het romantische Kam-orgel in de Grote Kerk van Dordrecht. Een informatief booklet van 32 pagina's vergezelt deze cd met informatie over het leven en werk van Brahms, de inventieve registraties én prachtige foto's. U kunt luistervoorbeelden horen op de website van Cor Ardesch, waar u de cd ook kunt bestellen.

 

 

cd Cor Ardesch - Brahms - artwork Sunray

 

cd Timbre

april 2020

Sander van den Houten presenteert zijn eerste cd, Timbre. Hij speelt een gevarieerd programma met werk van Frescobaldi op het Italiaanse orgel en Buxtehude, Bach, Mendelssohn, Liszt, Martin en Bunk op het beroemde Bätz-orgel van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag. Met toelichtingen van Albert Clement op de Partite diverse sopra 'Sei gegrüßet, Jesu gütig' oder 'O Jesu, du edle Gabe' van Johann Sebastian Bach en van Hans Fidom op de Fantasie in c-moll (opus 57) van Gerard Bunk.

 

 

cd Timbre Sander van de Houten artwork Sunray

 

 

boek De Waarde van Leren

 

 

Tunder cd-serie Peter Westerbribk

 

 

boek Luchtwortels, MarYam Mildenberg - Sunray art & design

 

 

pr Dordrecht Grote Kerk concertseries

 

 

Cor Ardesch, cd Inventin II - Sunray art & design

 

cd Als een Feniks...

september 2018

Een Fries orgel uit 1811, jarenlang opgeslagen in een schuur en op een zolder, krijgt nieuw leven ingeblazen en is in ere hersteld in de Oude Kerk te Soest. Orgelbouwer Reil heeft een klein wonder verricht door het instrument uit zijn as te laten herrijzen als een Feniks. Gonny van der Maten bespeelt het orgel en laat het op deze cd, die in november gepresenteerd wordt, horen.

 

 

Expositie Den Ham

 

Divers promotiemateriaal

maart-juli 2018

Ook in 2018 mocht Sunray weer al het promotiemateriaal voor de orgelconcertseries in de Grote Kerk van Dodrecht ontwerpen en laten produceren. Diverse affiches, flyers en een programmaboek met overzichten van de diverse concertseries, de complete programma's van de woensdagavondserie met achtergrondinformatie en tot slot de beiaardconcerten vanaf de toren van de Grote Kerk.

 

 

Werkgroep Muzie Grote Kerk Dordrecht

 

cd Garrels aan de Waterweg

juni 2018

De cd Garrels aan de Waterweg bevat live registraties van concerten door Jaap Kroonenburg op het Garrels-orgel in Maassluis in de periode van 2008 t/m 2014. De cd is een uitgave van de Orgelcommissie van deze kerk, reden waarom het ontwerp in lijn is met de stijl van programmaboek en advertenties rondom de concertserie van 2018.

 

 

Garrels aan de Waterweg - Jaap Kroonenburg

 

'Beierende klokken'

mei 2018

Op verzoek van het Expositiehuis in Den Ham maakte Herma Ardesch het schilderij 'Beierende klokken'. Geschilderd op canvas in een afmeting van 80 x 30 cm., afgewerkt met een houten baklijst. Lees hier meer over deze expositie.

 

 

beierende klokken

 

Straattafrelen, MarYam Mildenberg - uitgave Sunray

 

cd De goddelijke routine

februari 2018

In 2017 componeerde Louis Andriessen zijn eerste orgelwerk, 'De goddelijke routine', ter gelegenheid van de 125e geboortedag van zijn vader Hendrik. Tijdens het openingsconcert van het Andriessen/De Klerk Festival in Haarlem speelde Gonny van der Maten de première. Inmiddels is dit werk op cd uitgekomen, samen met meer bijzondere werken van 20e en 21e eeuwse componisten. Het ontwerp is geïnspireerd door De Stijl, waarom leest u in het cd-booklet.

 

 

cd De goddelijke routine - Louis Andriessen door Gonny van der Maten - design Sunray

 

Fijne feestdagen!

december 2017

 

kerstwens 2017

 

Herma Ardesch

 

 

kerst 2017

 

Boek Straattafrelen

november 2017

Alledaagse straattafrelen en minder alledaagse ontmoetingen. De auteur, MarYam Mildenberg, heeft ze vastgelegd in 33 poëmen en 11 foto's. Haar invalshoeken verschillen van feitelijk beschrijvend, hier en daar met een kwinkslag, tot poëtisch, zowel in woord als in beeld. Een bijzonder boekje over toevallige voorbijgangers en vluchtige momenten in een oogopslag. Ontwerp en vormgeving door Sunray.

 

 

Straattafrelen, MarYam Mildenberg - uitgave Sunray

 

Drieluik folder

november 2017

Voor de Soefi Beweging Nederland ontwierp Sunray een drieluik folder. In eerste instantie werd een foto gezocht die zowel een beeld uit de natuur moest bevatten als bij de inhoud van de folder moest passen. Daarna werd het ontwerp op foto en inhoud afgestemd. De folder is zowel voor druk als voor digitaal gebruik geschikt gemaakt.

 

 

PR folder Soefibeweging - Sunray ontwerp

 

cd Schiedam Orgelstad

oktober 2017

Arjen Leistra, stadsorganist van Schiedam, brengt een dubbel-cd uit, gespeeld op de twee Schiedamse orgels in de Havenkerk en de St. Janskerk. Op het programma vindt u werken die Leistra de afgelopen jaren tijdens concerten op deze orgels heeft uitgevoerd, maar dan opgenomen in de stilte van een lege kerk. U hoort o.a. Bach, Reger, Karg-Elert, Andriessen, Dupré, Widor en Liszt. De dubbel-cd wordt gepresenteerd op 28 oktober. Sunray heeft ook hier het artwork verzorgd.

 

 

Schiedam orgelstad - Arjen Leistra

 

cd Art of Creation

september 2017

Op de nieuwe cd Art of Creation van Cor Ardesch hoort u hedendaagse muziek van Nederlandse componisten, gespeeld op het Kam-orgel in de Grote Kerk van Dordrecht. Op het programma vindt u werken van Piet Post, Jan Welmers, Bert Matter en een improvisatie van Cor. De presentatie vindt plaats op vrijdag 27 oktober 2017. Het artwork is gemaakt door Sunray.

 

 

Art of Creation, Cor Ardesch, artwork Sunray art & design

 

cd Bierling live

juli 2017

Een nieuwe cd waarop Geert Bierling eigen composities en improvisaties ten gehore brengt. Live registraties van concerten tussen 1999 en 2016, gespeeld op de orgels van De Doelen, De Laurenskerk, de Laurentius en Elisabethkathedraal en de Hoflaankerk, alle in Rotterdam, de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk in Harderwijk en de Groote Kerk in Maassluis.

 

 

Bierling live, cd Sunray artwork

 

'Compassion' en 'Courage'

juli 2017

Twee nieuwe kunstwerken, getiteld Courage (links) en Compassion (rechts), die gemaakt zijn op houten panelen, waarop de diverse onderdelen soms zwevend op elkaar zijn bevestigd. Acryl op hout met textiel en afgewerkt met koper- en zilverdraad. Afmeting Courage 120 x 61 x 7 cm, afmeting Compassion 100 x 61 x 6 cm.

 

 

Compassion en Courage

 

 

Aangenaam! 5de editie, online magazine Sunray

 

Programmaboek

april 2017

In het programmaboek van de orgelconcertserie 2017 in de Groote of Nieuwe Kerk van Maassluis staan niet alleen de concertprogramma's vermeld. Ook vindt u er informatie over alle uitvoerenden én een uitgebreide toelichting op de werken die gespeeld worden, geschreven door Piet Warnaar, journalist en muziekkenner.

 

 

programmaboek Maassluis 2017 orgelconcerten

 

Concertserie

maart 2017

Sunray kreeg opdracht al het promotiemateriaal van de concertserie in de Grote Kerk te Dordrecht in een nieuw jasje te steken. Dat doen we natuurlijk met veel plezier! Het overzicht van alle concerten was het eerst aan de beurt, gevolgd door het affiche en programma voor het traditionele openingsconcert 'Bach by Candlelight' op 24 maart 2017. Een uitgebreid programmaboek en meer affiches volgen nog.

 

 

Werkgroep Muziek Grote Kerk Dordrecht - PR

 

En later overal

februari 2017

Eind februari verschijnt dit boek van MarYam Mildenberg, geschreven in een vorm die het midden houdt tussen poëzie en proza. De auteur schakelt voortdurend van 1648 naar nu en voert de lezer mee naar alle windstreken, waar ze 'wondere wezens, wondere werkelijkheid en wondere bewegingen' waarneemt. Beeldend beschrijft ze tijden en plaatsen, mensen van verschillende huidskleuren en diverse culturen, en laat hen samensmelten in de kleuren van de regenboog.

 

 

en later overal, een Sunray uitgave, auteur MarYam Mildenberg

 

Diana's Dreams

januari 2017

Binnenkort verschijnt deze nieuwe cd 'Diana's Dreams' met sfeervolle solo harpmuziek door Diana de Vries. U vindt hierop werken van Scarlatti, Albeniz, Tournier, Piazzolla, Rousseau, Khan, Hasselmans, Mchedelev, Chopin en een aantal eigen composities van Diana. Bij deze cd krijgt u een informatief booklet, waarin Diana haar eigen dromen toelicht. Luister naar deze romantische cd en droom mee met Diana! Het artwork werd verzorgd door Sunray.

 

 

 

solo harpcd Diana de Vries Diana's Dreams

 

Gelukkig 2017!

december 2016

 

 

 

kerstwens 2016

 

 

ROI Institute Europe en Paul Jansen

 

 

Geert Bierling Handel cd's - Sunray

 

 

 

Sunray online magazine Aangenaam! Herma Ardesch en veel meer...

 

 

cd Bachdag

oktober 2016

Van Bach krijg je nooit genoeg! Ter gelegenheid van de Bachdag in Amersfoort op 8 oktober a.s. verschijnt deze cd van Rien Donkersloot. Sunray mocht ook voor deze cd het ontwerp verzorgen met dank aan Rob van Doeselaar voor het gebruik van zijn Bachportret, dat ook het logo voor de Bachdag Amersfoort vormt!

 

Bach cd Rien Donkersloot - artwork Sunray

 

Het Bachproject

augustus 2016

'De complete orgelwerken van J.S. Bach' gespeeld door Cor Ardesch en uitgebracht op 18 cd's. De cd-serie wordt gecompleteerd met een hardcover boek ter grootte van een cd, met 80 pagina's aan achtergrondinformatie, prachtig fotomateriaal en een overzicht van de opgenomen werken. Voor cd's en boek is een stevige, luxe opbergdoos geproduceerd. Meer kunt u lezen op de website van Cor Ardesch, waar u ook de complete cd-box kunt bestellen. Sunray heeft onder meer het ontwerp van dit gehele project verzorgd.

 

cor ardesch bachproject - Sunray

 

Kunst aan de Kade

9 september - 11 november 2016

Op 9 september opent de expositie 'Kunst aan de Kade' in Delft met o.a. werk van Herma Ardesch. U vindt Gallery Kunst aan de Kade in Grand-Café Verderop, dat deel uitmaakt van het VAK Centrum voor de Kunsten, Westvest 9, 2611 AX Delft. U bent van harte welkom op de opening op vrijdag 9 september a.s. om 15.00 uur.

 

expositie Kunst aan de Kade Delft

 

Boekuitgave

juli 2016

In juli komt het boek 'What does the soul tell?' van Wali van Lohuizen op de markt. Sunray is de trotse uitgever. Centraal staat de vraag: 'What is the soul, who is the soul? Can it be explained? Can it be perceived?' Meer leest u hier. Een Engelse uitgave met een aantal mooie aanbevelingen, ook te bestellen via een e-mail aan Sunray.

 

Sunray nieuwe website

 

Sunray website

juni 2016

Volop aan de slag met mooie projecten voor klanten duurt het soms wat langer voordat Sunray aan de beurt is. Maar de nieuwe website is live en, belangrijker nog, u hebt hem gevonden! Uw feedback is van harte welkom.

 

Sunray nieuwe website

 

Het Bachproject

juni 2016

Achter de schermen werkt Cor Ardesch met zijn team hard aan de afronding van het project 'De complete orgelwerken van J.S. Bach'. Op 24 augustus is de presentatie van de achttiende cd gepland. Ook zijn vanaf dat moment het boek en de verzamelbox verkrijgbaar. Hiermee wordt deze bijzondere cd-reeks op een stijlvolle manier gecompleteerd. We verklappen nog niet hoe dat eruit gaat zien... Presentatieconcert: 24 augustus om 20.00 uur in de Grote Kerk in Dordrecht. Meer info vindt u op de website van Cor Ardesch.

 

 

 

cd-reeks Bach Cor Ardesch

 

 

 

expositie Colourful Worlds Herma Ardesch