Synode 400 jaar

november 2018

Op 10 november zal Koning Willem-Alexander aanwezig zijn bij de start van Ode aan de Synode, waarbij wordt stilgestaan bij het feit dat de Synode van Dordrecht 400 jaar geleden plaatsvond. Gedurende een half jaar vinden rond dit thema diverse activiteiten plaats in de oudste stad van Holland. Eén van de activiteiten is Synode & Muziek. Tijdens een vijftal concerten wordt stilgestaan bij de invloed van de Synode op de muziek.

 

 

Synode 400 jaar

 

cd Inventio II

november 2018

Op Inventio 2 bespeelt Cor Ardesch het Bach-orgel in de Grote Kerk van Dordrecht. Op dit orgel klinkt niet alleen Bach uitstekend! Luister maar eens naar deze cd met werk van Couperin (in 2018 wordt herdacht dat hij 350 jaar geleden geboren werd), Muffat, Van den Kerckhoven en Bruna. Inventio 2 is net als Inventio 1 uitgegeven in een luxe digipack. Een aanrader!

 

cd Als een Feniks...

september 2018

Een Fries orgel uit 1811, jarenlang opgeslagen in een schuur en op een zolder, krijgt nieuw leven ingeblazen en is in ere hersteld in de Oude Kerk te Soest. Orgelbouwer Reil heeft een klein wonder verricht door het instrument uit zijn as te laten herrijzen als een Feniks. Gonny van der Maten bespeelt het orgel en laat het op deze cd, die in november gepresenteerd wordt, horen.

 

 

Expositie Den Ham

 

Divers promotiemateriaal

maart-juli 2018

Ook in 2018 mocht Sunray weer al het promotiemateriaal voor de orgelconcertseries in de Grote Kerk van Dodrecht ontwerpen en laten produceren. Diverse affiches, flyers en een programmaboek met overzichten van de diverse concertseries, de complete programma's van de woensdagavondserie met achtergrondinformatie en tot slot de beiaardconcerten vanaf de toren van de Grote Kerk.

 

 

Werkgroep Muzie Grote Kerk Dordrecht

 

cd Garrels aan de Waterweg

juni 2018

De cd Garrels aan de Waterweg bevat live registraties van concerten door Jaap Kroonenburg op het Garrels-orgel in Maassluis in de periode van 2008 t/m 2014. De cd is een uitgave van de Orgelcommissie van deze kerk, reden waarom het ontwerp in lijn is met de stijl van programmaboek en advertenties rondom de concertserie van 2018.

 

 

Garrels aan de Waterweg - Jaap Kroonenburg

 

'Beierende klokken'

mei 2018

Op verzoek van het Expositiehuis in Den Ham maakte Herma Ardesch het schilderij 'Beierende klokken'. Geschilderd op canvas in een afmeting van 80 x 30 cm., afgewerkt met een houten baklijst.

 

 

beierende klokken

Programmaboek

maart 2018

De Stichting Garrels-orgel Maassluis heeft haar concertserie 2018 een nieuwe, modernere look gegeven. Het boek is compacter geworden, maar bevat nog steeds alle relevante informatie over de organisten, hun programma's en natuurlijk het Garrels-orgel in de oude visserskerk van Maassluis. Dit programmaboek en een kop koffie of thee na afloop van het concert zijn inbegrepen bij de toegangsprijs.

 

 

Straattafrelen, MarYam Mildenberg - uitgave Sunray

cd De goddelijke routine

februari 2018

In 2017 componeerde Louis Andriessen zijn eerste orgelwerk, 'De goddelijke routine', ter gelegenheid van de 125e geboortedag van zijn vader Hendrik. Tijdens het openingsconcert van het Andriessen/De Klerk Festival in Haarlem speelde Gonny van der Maten de première. Inmiddels is dit werk op cd uitgekomen, samen met meer bijzondere werken van 20e en 21e eeuwse componisten. Het ontwerp is geïnspireerd door De Stijl, waarom leest u in het cd-booklet.

 

 

cd De goddelijke routine - Louis Andriessen door Gonny van der Maten - design Sunray

 

Boek Straattafrelen

november 2017

Alledaagse straattafrelen en minder alledaagse ontmoetingen. De auteur, MarYam Mildenberg, heeft ze vastgelegd in 33 poëmen en 11 foto's. Haar invalshoeken verschillen van feitelijk beschrijvend, hier en daar met een kwinkslag, tot poëtisch, zowel in woord als in beeld. Een bijzonder boekje over toevallige voorbijgangers en vluchtige momenten in een oogopslag. Ontwerp en vormgeving door Sunray.

 

 

Straattafrelen, MarYam Mildenberg - uitgave Sunray

 

Drieluik folder

november 2017

Voor de Soefi Beweging Nederland ontwierp Sunray een drieluik folder. In eerste instantie werd een foto gezocht die zowel een beeld uit de natuur moest bevatten als bij de inhoud van de folder moest passen. Daarna werd het ontwerp op foto en inhoud afgestemd. De folder is zowel voor druk als voor digitaal gebruik geschikt gemaakt.

 

 

PR folder Soefibeweging - Sunray ontwerp

 

cd Schiedam Orgelstad

oktober 2017

Arjen Leistra, stadsorganist van Schiedam, brengt een dubbel-cd uit, gespeeld op de twee Schiedamse orgels in de Havenkerk en de St. Janskerk. Op het programma vindt u werken die Leistra de afgelopen jaren tijdens concerten op deze orgels heeft uitgevoerd, maar dan opgenomen in de stilte van een lege kerk. U hoort o.a. Bach, Reger, Karg-Elert, Andriessen, Dupré, Widor en Liszt. De dubbel-cd wordt gepresenteerd op 28 oktober. Sunray heeft ook hier het artwork verzorgd.

 

 

Schiedam orgelstad - Arjen Leistra

 

cd Art of Creation

september 2017

Op de nieuwe cd Art of Creation van Cor Ardesch hoort u hedendaagse muziek van Nederlandse componisten, gespeeld op het Kam-orgel in de Grote Kerk van Dordrecht. Op het programma vindt u werken van Piet Post, Jan Welmers, Bert Matter en een improvisatie van Cor. De presentatie vindt plaats op vrijdag 27 oktober 2017. Het artwork is gemaakt door Sunray.

 

 

Art of Creation, Cor Ardesch, artwork Sunray art & design

 

cd Bierling live

juli 2017

Een nieuwe cd waarop Geert Bierling eigen composities en improvisaties ten gehore brengt. Live registraties van concerten tussen 1999 en 2016, gespeeld op de orgels van De Doelen, De Laurenskerk, de Laurentius en Elisabethkathedraal en de Hoflaankerk, alle in Rotterdam, de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk in Harderwijk en de Groote Kerk in Maassluis.

 

 

Bierling live, cd Sunray artwork

 

'Compassion' en 'Courage'

juli 2017

Twee nieuwe kunstwerken, getiteld Courage (links) en Compassion (rechts), die gemaakt zijn op houten panelen, waarop de diverse onderdelen soms zwevend op elkaar zijn bevestigd. Acryl op hout met textiel en afgewerkt met koper- en zilverdraad. Afmeting Courage 120 x 61 x 7 cm, afmeting Compassion 100 x 61 x 6 cm.

 

 

Compassion en Courage